Spring til indhold
Nyhed

Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade vinder pris

20-11-2020

Arkitektforeningen hædrer projektet med det fornemme "Æreskalejdoskopet".

Arkitektforeningen uddeleler årligt bygherreprisen ”Æreskalejdoskopet” for et særligt vellykket bygge- eller byudviklingsprojekt. I år går prisen til Odense Kommune for Thomas B. Thriges Gade-projektet.

 Kristine Leth Juul, næstformand for Akademisk Arkitektforening, begrunder blandt andet prisen således:

"Thomas B. Thriges Gade er et utrolig visionært projekt og et pragteksempel på, hvor vigtigt det er for byudviklingen og kvaliteten af bygninger og byrum, at der står visionære bygherrer bag, som tør holde fast ved visionerne og planerne fra de første idéer, til det hele står opført. Det har de gjort i Odense, hvor planerne har overlevet skiftende byråd og de udfordringer, som et stort byomdannelsesprojekt som dette nødvendigvis vil møde undervejs".

Borgmester Peter Rahbæk Juel er stolt af prisen på hele byens vegne:

- Vi er utroligt glade for og stolte af at modtage Æreskalejdoskopet. Det er en ære for byen og en stor anerkendelse af, at det kræver noget særligt at gennemføre så ambitiøst et projekt som Thomas B. Thriges Gade, udtaler borgmesteren.

- Hele byen, og i særdeleshed naboerne til den store byggeplads, har skullet væbne sig med tålmodighed, for det er et enormt stort projekt, som har fyldt meget i bybilledet i mange år. Nu begynder vi at kunne se, at det har været sliddet værd. Vi får en fantastisk bymidte, som igen er bundet sammen, og odenseanerne og alle besøgende vil kunne nyde grønne byrum, caféer, kulturoplevelser og et nyt H.C. Andersen Hus i verdensklasse, tilføjer Peter Rahbæk Juel.

Prisen blev overrakt til borgmester Peter Rahbæk Juel fredag den 20. november ved et corona-sikkert arrangement på Odense Rådhus.