Spring til indhold
Nyhed

Nu åbner p-kælder syd

16-09-2019

Den sydlige p-kælder åbner fredag den 4. oktober

Ved åbningen den 4. oktober vil der være 4 op- og nedkørsler til p-kælderen. Den 5. og sidste opkørsel åbner i 2021, når husene over jorden er bygget færdige.  
 
Der vil være åbne trappetårne til både Vestergade og til Torvegade ved Overgade.
Når husene over jorden står færdige, vil det være muligt at åbne alle kælderens trappetårne, så der i alt er 22 trappetårne til gadeniveau – heraf 11 med elevator.
 
Vær med til at åbne byens nye p-anlæg
Åbningen af de 500 nye p-pladser midt i Odense centrum markeres ved et arrangement i p-kælderen fredag den 4. oktober kl. 15.30.  
 
Borgmester Peter Rahbæk Juel og projektchef i Realdania Mikkel Suell Henriques vil i fællesskab åbne kælderen med taler og snore-klip.  
Alle er velkomne til at deltage i åbningen. Der er adgang for gående via trappetårne i Vestergade og Torvegade ved Overgade.  
 
Kælderen åbner for bilister kl. 17.00.

3 år undervejs

Byggeriet af den sydlige p-kælder startede i efteråret 2016 som stor-entreprise udført af Züblin a/s og en lang række lokale entreprenører.
P-kælderen, der har fået navnet Odense P, er bygget i 2 etager og har direkte forbindelse til den nordlige del af kælderen, som stod færdig i 2016.
 
Hele anlægget er ca. 40.000 m2 stort og har en samlet kapacitet på lige knap 1000 p-pladser. Der er desuden cykelparkering, motorcykelparkering og ladestandere til el-biler i p-kælderen. 

Læs mere om p-kælderen