Spring til indhold
Nyhed

Vi anlægger ny Rosenhave

13-02-2018

Den 13. februar går arbejdet med at anlægge en ny Rosenhave i gang.

Den nye Rosenhave skal ligge i H. C. Andersen Kvarteret mellem det nybyggede Byfællesskab og Rosengade.

På to af siderne er haven beskyttet af Byfællesskabets bygninger, mens de to øvrige sider afgrænses af de gamle huse for enden af Rosengade og gårdhaverne bag Ramsherred og Hans Jensens Stræde.

Haven får bede med roser og stauder, blomstrende buske og træer.

I den ene ende af haven anlægger vi en lille legeplads til småbørn. I den anden ende kommer en græsplæne med bænke, som er lidt forsænket i forhold til stierne. Haven kommer derfor til at ligge dejligt i læ mellem buske, træer og de let skrånende bede. Det første vi går i gang med er at anlægge et nyt sti-system, som skal forbinde Carl Nielsen Kvarteret med H. C. Andersen Kvarteret, Koncerthuset og Odeon.

Den primære sti bliver anlagt, hvor der også tidligere gik en sti, langs baghaverne til Hans Jensens Stræde og Ramsherred. På et stykke af stien, ved Rosengade, bygger vi en pergola med klatreroser. Det store bøgetræ for enden af Rosengade bevares.

Derudover laves der en sti imellem de to nye bygninger i Byfællesskabet. Stien går fra Carl Nielsen Kvarteret, langs den nye have og til Rosengade. Fra stierne er der niveau-fri adgang til Rosenhaven.