Spring til indhold
Nyhed

Håndtering af vand i P-kælder

25-04-2017

Vi arbejder på at hindre vand i at trænge ind i P-kælderen.

I videoen fortæller projektchef Stig Langsager om håndtering af vand i kælderen til TV2-Fyn.

Hvis man har været på besøg i den nye P-kælder inden for de seneste måneder, har man måske bemærket, at der har ligget vand på den gule fodgænger-catwalk og ved nogle af P-kælderens søjler.

Sammen med vores rådgivere og entreprenør har vi arbejdet på at finde årsagen til problemet og lægge en plan for at forhindre vand i at trænge ind i kælderen.

Vi er nu gået i gang med at tætne samlingerne mellem søjler og loft i P-kælderen med en særlig fugemasse. Samtidig borer vi nogle huller i loftet, så overskydende vand kan løbe væk. Vi placerer afløbsrør under hullerne og vandet ledes til beholdere, som tømmes jævnligt. Arbejdet har været i gang i nogle dage og vi kan allerede nu se en væsentlig forbedring.

Når de nye bygninger over kælderen står færdige og er tætte, er det vores forventning, at problemet forsvinder af sig selv. De sidste bygninger står dog først færdige i 2018. Derfor har vi besluttet at gå i gang med de beskrevne tiltag allerede nu af hensyn til brugernes oplevelse af kælderen, som et pænt, rent og rart sted at være.

Du kan læse mere om p-kælderen og hvordan man bruger den her