Spring til indhold
Nyhed

TBT kortlægning

11-11-2016

Kunstneren Christian Elovara Dinesen står bag det tredelte værk ”TBT Kortlægning”, som gennem collager og abstrakte malerier viser Thomas B. Thriges Gades forvandling over tid.

I slutningen af august 2016 kom værket "Thomas B. Thriges Gade 1970" op på byggehegnet mellem Nørregade og Bangs Boder ved Vandcenter Syds byggegrube. Værket bestod af en inspirationscollage i en montre samt et abstrakt maleri. Collagen lever videre sammen med del II og III af værket, mens maleriet er opløst sammen med hegnet omkring Vandcenterets byggegrube.

Nu hvor byggepladsen har bevæget sig mod syd, er der blevet plads til Christian Elovara Dinesens to sidste dele af det samlede værk ”TBT Kortlægning”, som giver en slags visuelt navigationskort over Thomas B. Thriges Gade før, under og efter ombygningen.

Kunstneren fortæller om baggrunden for værket:

”Jeg har altid godt kunnet lide forestillingen om byen som en slags organisk konstruktion. Hvor bygninger, mennesker, erhverv, pladser og infrastruktur flyder sammen på tværs af skel, sociale lag og områder. Et real-time Sim-city spil, hvor det hele skal hænge sammen som struktur i en vis harmoni for at undgå kollaps. At byens mange komplekse konstruktioner i det store hele er afhængige af hinanden, at der hele tiden bliver udbedret, bygget til og revet ned. Det er imponerende.”

Malerierne er en abstraktion, en visuel refleksion over, hvordan fortiden, nutiden og fremtiden aflæses i sammensatte farver, som et stykke by med veje og områder af byggeri.

Med projektet prøver Christian på et mere abstrakt plan at hylde byggeriet som visuel struktur. Og Fra Gade til By håber, at alle forbipasserende vil nyde maleriet, der i særdeleshed giver plads til ens egen fortolkning og refleksion.

Fortid
 
Nutid 
 
 
Fremtid