Spring til indhold
Nyhed

Thomas B. Thriges Gade 1970

29-08-2016

Christian Elovara Dinesen står bag værket ”Thomas B. Thriges Gade 1970”, som er første del af et tredelt værk om gadens forvandling over tid.

Værket "Thomas B. Thriges Gade 1970" består af en inspirationscollage i en montre samt et abstrakt maleri.

Kunstneren fortæller om baggrunden for værket:

”Jeg har altid godt kunnet lide forestillingen om byen som en slags organisk konstruktion. Hvor bygninger, mennesker, erhverv, pladser og infrastruktur flyder sammen på tværs af skel, sociale lag og områder. Et real-time Sim-city spil, hvor det hele skal hænge sammen som struktur i en vis harmoni for at undgå kollaps. At byens mange komplekse konstruktioner i det store hele er afhængige af hinanden, at der hele tiden bliver udbedret, bygget til og revet ned. Det er imponerende.”

I første omgang får Odenses borgere og turister mulighed for at nyde værket om etableringen af Thomas B. Thriges Gade. Collagen ved siden af værket er sammensat af fotos fra 1960-70. Maleriet er en abstraktion, en visuel refleksion over, hvordan fortiden aflæses i sammensatte farver, som et stykket by med vej og områder af byggeri.

Kunstneren glæder sig over placeringen mellem Nørregade og Bangs Boder ved Vandcenter Syds byggegrube, hvor maleriet bogstavelig talt er på vejen, som en fysisk del af den.

Når byggepladsen igen bevæger sig mod syd, bliver der plads til Christian Elovara Dinesens to sidste dele af det samlede værk ”TBT Kortlægning”, som til sammen vil give et slags visuelt navigationskort over Thomas B. Thriges Gade før, under og efter ombygningen.

Med projektet prøver Christian på et mere abstrakt plan at hylde byggeriet som visuel struktur. Og Fra Gade til By håber, at alle forbipasserende vil nyde maleriet, der i særdeleshed giver plads til ens egen fortolkning og refleksion.