Spring til indhold
Nyhed

P-kælder åbner den 1. oktober

16-08-2016

Lørdags den 1. oktober åbner 500 parkringspladser under Thomas B. Thriges Gade og musik- og teaterhuset Odeon.

De hårdt arbejdende folk på byggepladsen er netop nu i gang med at lægge sidste hånd på parkeringskælderen under Thomas B. Thriges Gade og Odeon.

Den 1. oktober åbner p-kælderen med 500 parkringspladser, og det markeres med en åbningsfest. I kælderen udstiller bilentusiaster veteranbiler, og bliver du sulten og tørstig, kan du snuppe en hotdog og lidt vådt til ganen i pølsevognene. På gaden bliver åbningsdagen markeret med biloptog ført an af musikanter fra Odense skole- og ungdomsorkester.

P-kælderåbningen er den første store milepæl i omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, som frem til 2020 omdannes fra trafikeret vej til aktiv og levende bydel. Den 28. juni 2014 lukkede gaden for al biltrafik, og ca. to år og tre måneder senere er vi nu klar til at åbne p-kælderen.

I løbet af efteråret går byggearbejdet i gang over jorden, hvor nye bygninger og byrum skyder op. I området omkring Fisketorvet, I. Vilhelm Werners Plads og Albani Torv begynder arbejdet med den sydlige del af p-kælderen, som med tiden forbindes med den p-kælder, som åbner den 1. oktober. Når hele p-anlægget står færdigt, rummer det i alt ca. 1.000 p-pladser.