Spring til indhold
Nyhed

Look up. Why so serious?

29-11-2016

Elever fra Odense Fagskole står bag værket Look up. Why so serious?, som du finder på byggehegnet i begyndelsen af Vestergade.

Camilla Gaugler, underviser i kunst, fortæller om projektet:

”På Odense Fagskole arbejder vi med at gøre vores undervisning til virkelighed ude i virkeligheden. Vi arbejder med innovation og iværksætteri. Med projektet ønsker vi at give Odense et bud på, hvordan og hvad vi arbejder med. Vi ønsker at bidrage med oplevelser til alle, der er i Odense.

Vi ønsker at give en oplevelse, der både er æstetisk og vækker til eftertanke. Beskueren må, med det her projekt, gerne komme i tvivl, ”står jeg og ser på en reklame eller et andet udtryk (billekunst)”. Det er målet. Det er vigtigt at undre sig og skabe forundring. Det er vores overbevisning, at vi med ord og billeder i det offentlige rum kan skabe sammenstød og nye måder at se verden på. Mere fantasi og leg. Mindre jantelov.”

Inspirationen til elevernes værker kommer fra den amerikanske billedkunstner Barbara Kruger. Hun arbejder visuelt meget enkelt og grafisk og med farverne, sort, hvid og rød. Barbara Kruger arbejder med sprog og billeder, og hvad der sker, når de bliver sat sammen. Reklamens virkemidler bliver brugt til kunstneriske budskaber.

Projektet er skabt efter den overbevisning, at

”Hvis Odense skal være ”Ny Odense”, så skal det være de unge, der bor i byen og bruger byen, som skal indtage den. På Odense Fagskole giver vi de unge ansvaret og muligheden for at tale til Odense, tale ind i fremtiden. Og vi giver eleverne troen på, at det kommer til at gå godt, hvis vi tænker os om, giver plads til initiativet og tør tage det,” fortæller Camilla Gaugler.

Se de spændende resultater af de unges workshop, hvor temaet har været fremtiden.