Spring til indhold
Nyhed

Året der gik i Fra Gade til By

22-12-2016

De sidste byggegrunde solgt
I sommer solgte Fra Gade til By de sidste byggegrunde i Odenses store byomdannelsesprojekt.

De tre sydlige byggegrunde er solgt til AP Ejendomme A/S, som er et datterselskab af AP Pension. De sydlige byggegrunde er placeret centralt i Odense med rådhuset, domkirken og gågadenetværket som nærmeste naboer.

AP Ejendomme skal bygge ca. 28.000 etagekvadratmeter bestående af boliger og attraktive butikker, som skal fortætte bymidten og understøtte den levende by.

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2020.

Udover de sydlige byggegrunde manglede Fra Gade til By også at sælge den såkaldte hotelgrund i den nordlige del af projektområdet.

I juni kunne vi offentliggøre, at Odense Sport & Event og 3C-koncernen står bag det nye hotel i hjertet af Odense. Det nye Hotel ODEON skal opføres af det danske udviklings- og entreprenørfirma KPC, og når det nye hotel står færdig, bliver det Odense Sport & Event, en del af 3C-koncernen, der skal stå for driften.

Vi forventer at byggeriet går i gang i februar 2017.

P-kælderåbning
Den 1. oktober åbnede p-kælderen under Thomas B. Thriges Gade og ODEON med 500 p-pladser. Som den første store milepæl i omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade skulle det naturligvis markeres.

Dagen blev fejret med indvielsestaler, musik, pølser, fadøl og veteranbiler, og sammen med en masse glade og gode folk fik vi indviet Odenses nye p-kælder med stil.

Gang i byggeri og byrum
Efter åbningen af p-kælderen kunne byggeaktiviteterne over jorden for alvor gå i gang. 5E Byg gik som de første i gang med at rejse deres byggeri og forventer at være færdige i marts 2017. De øvrige byggerier i den nordlige del af projektområdet går i gang 2017.

Det er ikke bare bygninger, der rejser sig. Odenses nye byrum tager nemlig også form, og det første af slagsen bliver netop nu anlagt foran musik- og teaterhuset ODEON. De nye byrum skal genskabe de tværgående forbindelser i byen og skabe nogle attraktive, grønne oaser i bymidten.

P-kælder syd
De 500 p-pladser under Thomas B. Thriges Gade og ODEON får selskab af yderligere 500 p-pladser. Under Fisketorvet og I. Vilhelm Werners Plads opfører vi endnu en p-kælder, som forbindes med de øvrige 500 p-pladser i nord. Dermed får Odense bymidte et helt nyt parkeringsanlæg med plads til ca. 1.000 biler lige midt i byen.

Arbejdet med den sydlige p-kælder begyndte i starten af oktober, og vi forventer, at det endelige p-anlæg står færdig i 2019.

Arkæologi slut
Efter ca. fire år er vi nu ved vejs ende med de arkæologiske udgravninger. Dygtige arkæologer fra Odense Bys Museer har i al slags vejr gravet for at lære mere om Odenses fortid.

De har gjort mange spændende fund – lige fra en hundelort og et guldkors til en bispegrav. I maj 2017 åbner Møntergården en udstilling, hvor de spændende fund fra Thomas B. Thriges Gade-udgravningen vises frem, så her kan du se og høre mere om arkæologernes arbejde.


Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.