Spring til indhold
Nyhed

Gå på opdagelse i #365odense på byggehegnet

29-01-2016

Oplev #365odense lige midt i byen. Fra mandag den 1. februar bliver udstillingen #365odense at finde på byggehegnet bag Hans Jensens Stræde.

#365odense er en unik fotoskildring af Odense by – af byens udvikling og dens muligheder. Det er en formidling af de mange historier og oplevelser, der gemmer sig både i midtbyen og byområderne rundt om. Projektet er solidt forankret i forvandlingen af Thomas B. Thriges Gade samt gaderne heromkring.

Byen er fotograferet hver dag igennem et år. Hver dag et nyt sted, hver dag en ny historie. Resultat: #365odense.

Projektet er skabt af fotograf Rikke Madsen, og det er hendes personlige skildring af Odense. En skildring af den fantastiske og eventyrlige by, vi bor i. Rikke fortæller om baggrunden for projektet:

”Jeg er tilflytter og har ofte været overrasket og irriteret over min omgangskreds’ tilgang til byen. Den gik ofte på, at der ikke skete noget, tilbuddene var for få, og at der ikke var meget at gå på opdagelse i. Det satte jeg mig for at modbevise.”

Dogmereglerne for #365odense

  • Et dagligt billede fra byen med tilhørende tekst
  • Et post hver dag igennem et helt år - 365 dage
  • Kun fotograferet på iPhone
  • Om Odense by og de mennesker, der er i byen
  • Delt på Instagram og Facebook
  • Af en ukendt afsender

Det har været vigtigt for Rikke Madsen at komme rundt i hele byen. Ikke kun midtbyen, men også ud i hjørnerne. Mangfoldigheden her og områdernes forskellige identitet er en styrke i projektet, der også understreger Odense som en samlet storby i forvandling. Dog er området omkring TBT-projektet et anker i fortællingen, og mange historier og billeder herfra.


Udstillingen bliver løbende udskiftet

Hvert kvartal hænger i ca. to måneder

Første kvartal hænger fra:   1. februar til 31. marts 2016 
Andet kvartal hænger fra:    1. april til 31. maj 2016 
Tredje kvartal hænger fra:    1. juni til 31. august 2016 
Fjerde kvartal hænger fra:    1. september 31. oktober 2016 


Fernisering torsdag den 4. februar i Odense Fødevarefællesskabs Huset på I. Vilhelm Werners Plads kl. 16-18. Her vil være forskellige oplæg, lidt godt til ganen og mulighed for at købe et eksemplar af #365odense bogen. Læs mere om arrangementet på projektets Facebook-side.