Spring til indhold
Nyhed

3 investorer siger ja til købsaftale

28-01-2015

I december 2014 kunne vi fortælle, at TOGT Ejendomsudvikling har underskrevet købskontrakt på to byggefelter og vil bygge et 17 etager højt tårn i den nordlige ende af den nye bydel på Thomas B. Thriges Gade.

I dag har yderligere 3 investorer sagt ja til at købe 8 byggefelter i projektområdet.

De 3 investorer er: 5E, Arkitektgruppen og Janus Lylloff.

5E vil bygge boliger og erhvervslokaler på to byggefelter, som får den grønne Lotzes Have, Fyns Grafiske Værksted og det nye H. C. Andersen Eventyrhus som naboer.

Arkitektgruppen vil bygge boliger og erhverv på fire byggefelter i den vestlige side af projektområdet. Boligerne får alle store altaner og terrasser og Arkitektgruppen har derfor døbt bygningerne "Terrassehusene".

Janus Lylloff, der til daglig er gymnasielærer, står bag projektet "Bofællesskabet Thomas B. Thriges Gade". Projektet vil bygge et moderne familie-bofællesskab med rækkehuse og lejligheder, hvor beboerne deles om en række fælles faciliteter. Bl.a. fælles taghave, køkken-alrum og gæsteværelser. Alle boliger får enten altaner eller terrasse ud mod den lille byhave, Rosenhaven, som grænser op til det historiske H. C. Andersen Kvarter.

Aftalerne underskrives inden den 31. januar. Dermed mangler kun en af de fem optionstagere på byggefelter i projektets nordlige del at indgå en aftale med Fra Gade til By.

Den femte optionstager er entreprenørfirmaet KPC, som planlægger at opføre et hotel i forbindelse med det nye Musik- og Teaterhus Odeon, som samme selskab er i færd med at bygge på nabogrunden.

KPC mangler dog at finde en operatør til deres planlagte hotel og har derfor bedt om udsættelse på underskrivelse af en købsaftale indtil efter sommerferien 2015.

Læs beskrivelser og se billeder af alle byggerierne her