Spring til indhold
Nyhed

Byggeriet skrider hastigt fremad

20-05-2015

Vores entreprenører er i fuld gang med at grave det store hul til den kommende p-kælder og det arbejde fortsætter lidt endnu. Lastbil efter lastbil fyldt med jord forlader byggepladsen hver time.

På byggepladsen er man dog også begyndt på en lang række andre arbejder, som foregår løbende frem til efteråret 2015.

 

I den seneste tid er der foretaget geotekniske undersøgelser af jordbunden. Geoteknikerne undersøger helt ned til 30 meters dybde. Arbejdet er en del af forberedelserne til, at projektet kan etablere fundamentet til det 17 etager høje tårnhus, som skal ligge ud mod krydset Hans Mules Gade og Østre Stationsvej. Undersøgelserne er nødvendige for at sikre byggeriet imod sætninger i undergrunden.

 

I denne uge begynder selve p-kælderen for alvor at tage form. Først starter støbningen af kælderfundamenter og derefter følger støbning af væggene til kælderen. Støbningen af væggene kommer til at foregå direkte på byggepladsen.

                     

Derfor har byggepladsen også fået en ny kran. Det er en type kran, som på byggeplads-sprog bliver kaldt en "Fluesmækker".

 

Kranen er 18 meter høj og bliver betjent fra jorden. Den skal bruges til at løfte armeringsjern og beton ind på pladsen.

 

I løbet af sommeren bliver søjlerne, som skal bære kælderens loft, sat op og loftet, som er et beton-dæk, bliver monteret.