Spring til indhold
Nyhed

”Dalens sværd” klar til at ræse asfalten varm til Ramasjang Rally

26-06-2014

3 drenge fra Ådalskolen er helt klar til sæbekasseræs!.

Da Valdemar Mikkelsens mor fortalte ham, at Ramasjang Rallys sæbekassebilløb kom til Odense til Gadefest på Thomas B. Thriges Gade, var den 9-årige dreng fra 2. kl. på Ådalskolen ikke mange øjeblikke om at sætte et hold sammen. ”Jeg tænkte: det der, det skal jeg bare være med til!” Sammen med sine to gode venner, Christian Juel Lauenborg og Oliver Kristoffersen har han nemlig drømt om at få lov at ræse afsted i sæbekassebilræs i tre år, så det er en ”drøm, der går i opfyldelse”, som Oliver formulerer det.

Se film med Valdemar, Christian og Oliver her

Rollespils-køller, orker og sværd

Temaet for de tre venners sæbekassebilløb er rollespil og derfor skal bilen dekoreres med stof, som har ork-farver, frynser der skjuler hjulene og plankerne op til styrepinden skal ligne køller. Drengenes holdnavn er Dalens Sværd, og det navn kommer af temaet og at de tre venner går på Ådalskolen.

Valdemar og hans onkel er i fuld sving med at bygge sæbekassebilen, og selvom de ikke har prøvet at bygge sådan en før, har de tre drenge set Ramasjang Rally så mange gange i tv, at de er lidt af nogle eksperter.

”Vi har lavet et megasmart system med en lang snor, der går igennem nogle øjer, så der er flere, der kan styre”, forklarer Valdemar.

”Hvis der går noget galt for den der sidder og styrer, kan den der skubber styre i stedet for, fordi snoren er så lang”, uddyber Christian og Oliver fortæller, at der også er tænkt på at det skal være behageligt at styre: ”der sidder også nogle gummihåndtag, så man ikke får ondt i hænderne”, uddyber Oliver.

Midterbanen er vejen til sejren

Men man kan ikke lære det hele fra tv, så Valdemar har også prøvekørt sæbekassebilen et par gange og har på den måde fået mere indhold til strategien. F.eks. da han skulle teste bilen forleden, og sæbekassebilen gik lidt i stykker: ”Vi kom til at dreje for skarpt, og så knækkede det ene baghjul. Så vi har en strategi der går ud på, at vi skal køre lige præcis på stregen i midten af banen.”

”Hvis vi kører i yderbanen, får vi farten for meget ned”, uddyber Oliver, og Christian tilføjer ”ja, og hvis vi kører i inderbanen får vi for meget fart på og skal dreje for skarpt og så risikerer vi at hjulet knækker igen.”

Og som et hvert andet professionelt sportshold, har Dalens Sværd selvfølgelig også en hemmelig taktik oppe i ærmet. Den kan vi naturligvis ikke afsløre her, men hvis du kommer til Gadefesten på Thomas B. Thriges Gade på søndag, kan du se vindertaktikken for fuld skrue, når drengene ræser afsted over asfalten.

Fra Gade til By
  • Vestergade 2
  • 5000 Odense C
  • Mail: fragadetilby@odense.dk