Spring til indhold
Nyhed

Sidste chance for rundvisning i udgravningen

13-08-2014

De arkæologiske udgravninger på I. Vilhelm Werners Plads bag Odense Rådhus er i deres sidste fase, men du kan stadig nå at komme med på en rundvisning i august.

En danebæ, et saltkar med mystiske inskriptioner, Odenses ældste torveboder, det ældste stenhus, en guldring, en glasring, et guldkors, et bryggeri og en verdensberømt tønde-latrin er blot nogle af de mange, mange spændende fund, som arkæologer fra Odense Bys Museer har fundet i udgravningen bag Odense Rådhus.

Nu er det dog ved at være slut for det ca. 10 mand store hold af arkæologer, som har gravet på pladsen siden maj 2013.

Til september vil hele området være gennemsøgt for spor af fortiden og I. Vilhelm Werners Plads genopstår i en fornyet udgave.

Du kan stadig nå at komme med på rundvisning eller besøge arkæologens arbejdende værksted:

Åbent i arkæologens værksted
Se, hvordan arkæologer og konservatorer arbejder. Hvor gammel er tepotten egentlig og er det en ko-knogle eller en menneske-knogle, vi har fundet?

Tirsdag 12.00 - 15.00
Torsdag 12.00 - 15.00

Rundvisninger
Kom med på en rundvisning, hvor arkæologer fortæller om de spændende udgravninger og om livet i byen i middelalderen.

Tirsdag kl. 14.00
Torsdag kl. 14.00

Formidlingsindsats en stor succes
Fra Gade til By har afsat 1,1 mio. kr. til formidling af de arkæologiske udgravninger til Odenseborgere og andre interesserede.

Formidlingen er gennemført i et tæt samarbejde med Odense Bys Museer og op mod 10.000 har allerede været på rundvisning og på besøg i arkæologens arbejdende værksted.

Projektchef for Fra Gade til By, Svend Heegaard har i hele perioden fulgt med i arkæologernes arbejde fra sit kontor i den røde Infoboks, som ligger lige overfor udgravningen:

”Det har været utroligt spændende at følge udgravningen og en ren fornøjelse at se, hvor mange odenseanere og turister der har haft glæde af at følge med gennem hegnet og på rundvisningerne.

Det glæder mig især, fordi det fra starten har været vigtigt for os, at åbne udgravningen op for alle interesserede, og derfor har vi også lagt en stor indsats og en betydelig sum penge i at formidle arkæologernes arbejde.

Vi har haft et tæt samarbejde med museet omkring formidlingen, og jeg mener selv, at det har været en stor succes. Den store interesse for at se og høre om arkæologernes arbejde, taler jo også sit eget sprog.”

Stadig arkæologi i Infoboksen
Selvom gravearbejdet stopper på pladsen for denne gang, kan man stadig se fund fra udgravningen i den røde Infoboks.

Her kan man også gå på opdagelse i den elektroniske vidensbrønd, som gemmer på billeder, kort og masser af oplysninger, både om denne udgravning og om tidligere udgravninger i området.

Læs mere om de arkæologiske udgravninger på I. Vilhelm Werners Plads
Fra Gade til By
  • Vestergade 2
  • 5000 Odense C
  • Mail: fragadetilby@odense.dk