Spring til indhold
Nyhed

Nyt vartegn for Odense: 17 etagers tårn bygges på Thomas B. Thriges Gade

17-12-2014

TOGT Ejendomsudvikling har underskrevet købsaftale på de to nordligste byggefelter.

Tårnet skal bygges i projektområdets nordligste ende og er det første byggeri, der møde blikket, når man kommer ind mod Odense centrum ad Thomas B. Thriges Gade.

 

Med sine 17 etager og sin placering ud mod krydset Thomas B. Thriges Gade, Hans Mules Gade og Østre Stationsvej, bliver bygningen en monumental portal til den nye bydel.

 

”Det vil blive et helt nyt vartegn for Odense og et symbol på den enorme forandring, som vores by gennemgår i disse år”, siger Odenses borgmester Anker Boye.

 

Byggeriet består af tre bygninger: Tårnet på 17 etager, en bygning på 7 etager og en mellembygning med en foyer, som binder de to større bygninger sammen. Stueetagen kan bruges til liberalt erhverv, mens 1. til 4. sal forventes at blive kontorer. 5. til 16. sal indrettes til lejligheder.

 

Bygningen på 7 etager får tagterrasse og grønne tage og eftersom tårnet bliver den højeste bygning i miles omkreds, bliver udsigten fra lejlighederne over Odense havn, det gamle H. C. Andersen Kvarter og Odense Å helt enestående.

 

Fra Gade til By bygger i øjeblikket en p-kælder med plads til ca. 1000 biler, som skal strække sig gennem hele projektområdet og danne fundamentet for de øvrige byggerier. Den nordlige del af p-kælderen står færdig og tages i brug i 2016 og derefter går byggeriet af tårnet og de øvrige bygninger i gang.

Århusianske GPP arkitekter og Rådgivende Ingeniørfirma Henneby Nielsen står bag bygningens udformning. Byggeprojektet er udviklet i dialog med Fra Gade til By og Odense Kommune.

Læs mere og se billeder af de nye bygninger her

 

Fra Gade til By
  • Vestergade 2
  • 5000 Odense C
  • Mail: fragadetilby@odense.dk