Spring til indhold
Nyhed

Gadefest på Thomas B. Thriges Gade

18-06-2014

Kom med til fest lørdag den 28. og søndag den 29. juni.

Kæmpe gadefest binder fortid og fremtid sammen med borgmester, bilparade og pic-nic på asfalten

Byggeriet på Thomas B. Thriges Gade sættes i gang med en historisk gadefest over to dage den 28. og 29. juni.

Tv- vært og Odense-dreng Emil Thorup vil med humor og charme navigere festens deltagere gennem det farverige program, som blandt meget andet byder på en historisk borgmester-sløjfe og en kæmpe fælles pic-nic midt på asfalten.


Farvel til biler, goddag til mennesker
Gadefesten sættes i gang kl. 10.00 med behagelig jazz-musik og gratis morgenbord til de første 2000 gæster.

Kl. 11.30 kører de allersidste biler nogensinde på den nu lukkede del af vejen. Vi siger tak for alt til Thomas B. Thriges Gade med en flot, historisk bilparade. En perlerække af smukke biler fra gamle dage og frem til 2014 vil trille ned af gaden.

Som en historisk gestus til gaden og dens betydning for Odense, vil Borgmester Anker Boye, sammen med administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygård, ankomme til festpladsen i en veteranbil magen til den borgmester Holger Larsen kørte i, da han i 1970 indviede gaden.

Dengang blev et silkebånd klippet over, for at markere bilernes nye vej gennem Odenses bymidte. Denne gang vil båndet blive bundet sammen igen for at markere, at Odense igen vil få én sammenhængende bymidte med byliv og mennesket i centrum.

Efter paraden kører alle bilerne til Flakhaven, hvor man kan kigge nærmere på køretøjerne og få en snak med chaufførerne.

Gaden overtages af Ingrid Kristensens dansekompagni, der sammen med 85 glade børn vil binde byen sammen igen med leg og humor.

Skovtur i asfaltjunglen – Kom til kæmpe pic-nic midt på Thomas B. Thrige Gade
Fra kl. 13.00 vil et spændende udvalg af madboder åbne langs vejen og den nystartede folke-bevægelse PicnicFyn inviterer alle til at nyde frokosten midt på gaden i én stor fælles pic-nic event.

Borde, bænke og parasoller sørger for luksus pic-nic komfort og akustisk musik, underholdende indslag og sjove aktiviteter vil sørge for den rette skovtursstemning.

Du kan vælge at møde op med dit gode humør og et pic-nic tæppe eller sikre dig en plads ved et af langbordene på picnicfyn.dk.
Der er åbent for bestillinger.


Unik koncertbegivenhed og spektakulær dans

Lørdagens program slutter med et brag af en koncert. De to odenseanske bands The Kissaway Trail og The Eclectic Moniker er gået sammen med sangerinden Ane Trolle om at skabe en unik koncertoplevelse, som kun kan opleves denne ene aften.

Begge bands er på scenen samtidig og Ane Trolle er med som solist, når kunstnerne ny-fortolker hinandens og egne numre i en hyldest til det levede liv i byen, hvor bilerne må vige pladsen for mennesker i fremtidens genforenede bymidte i Odense.

Efter koncerten overtages gaden af et farverigt og poetisk danseshow koreograferet specielt til lejligheden af Ingrid Kristensen og Co.

Søndag med fart på

Søndag den 29. juni bliver fyldt med fart, sjov og ballade, når DR's Ramasjang Rally forvandler den grå asfalt til et vildt og spraglet rallyområde. Der er vilde og sjove aktiviteter for alle børn fra 2 til 14 år.
 

I det store sæbekasserally skal børn dyste om at blive Odenses sejeste sæbakasserallyhold. Kom og hep på børnene og deres selv-byggede sæbekassebiler. Rockbandet Powersolo giver koncert og rallyet afsluttes med en hæsblæsende prisoverrækkelsesceremoni.

Program for Gadefesten på Thomas B. Thriges Gade

Lørdag den 28. juni
Konferencier: Emil Thorup
Kl. 10.00      Morgenmad til de første 2.000 gæster. Akustisk jazz musik med Brian Massaka Trio og Mydtskov/Anderson/Krebs Trio           
Kl. 11.30      Bilparade med biler fra 1929 og frem til 2014.
Kl. 12.00      Borgmester Anker Boye og adm. dir. i Realdania Jesper Nygård markerer den officielle start på byomdannelsesprojektet fra scenen.
Kl. 12.20      Farverig dans med 85 børn og Ingrid Kristensens dansere.
Kl. 13.00      Madboder åbner. Picnic på vejbanen med underholdning undervejs.
Kl. 20.30      Koncert på scenen med The Eclectic Moniker, The Kissaway Trail og Ane Trolle.
Kl. 23.00      Rå og poetisk danseforestilling på vejen.             
     

Søndag den 29. juni
Konferenciers: Sofie og Carsten fra Ramasjang Rally
Kl. 10.00      Pladsen åbner. Bowling-rally, dragster-ræs, mini rally for de 2-5 årige og picnic-område hele dagen.
Kl. 12.00      Rallyturnering for de 7 – 12-årige. Koncert med Powersolo
Kl. 14.00      Kåring af de super seje vindere af rallyturneringen på scenen
Kl. 16.00      Tak for i dag

Fra Gade til By
  • Vestergade 2
  • 5000 Odense C
  • Mail: fragadetilby@odense.dk