Spring til indhold
Nyhed

Hesteskelet fra 1300 tallet fundet i udgravningen

15-10-2013

Arkæologerne i den store udgravning bag Odense Rådhus er ved at færdiggøre sommerens udgravninger under åben himmel. Her i efterårsferien er et usædvanligt fund dukket op. Et hesteskelet fra 1300-tallet, som ser ud til at være intakt.

Et stort telt er ved at rejse sig på pladsen, hvor arkæologerne flittigt er i gang med at grave og registrere fund. Teltet skal skærme fortidsminderne for vind og vejr i vintermånederne, men uden for afskærmningen bliver der stadig gjort mange spændende fund hver dag.

 

”Vi fandt hestehovedet først og lige så stille dukkede halsen frem og det ser ud til, at det faktisk er et helt skelet, altså hele hesten, vi har med at gøre. Vi finder masser af knogler og stumper hver dag i udgravningen, men det er ret usædvanligt at finde et helt dyr - og da især et stort dyr, som en hest”, siger middelalderarkæolog Maria Elisabeth Lauridsen fra Odense Bys Museer.

Pudsigt nok er hesten fundet lige ved siden af en stald, men det kan ikke have været hestens hjem, for stalden er først bygget nogle år senere. Hesteskelettet vil blive gravet ud i løbet af denne uge og så bliver det spændende at se, om det virkelig er helt intakt.

Du kan følge med i arkæologernes arbejde hver dag i efterårsferien

Besøg arkæologens værksted tirsdag – torsdag mellem kl. 12.00 og 15.00, eller får en rundvisning tirsdag kl. 13.30 og 16.30 samt onsdag og torsdag kl. 13.30.

På fredag kan børnene selv prøve at grave knogle og andre genstande frem. Det sker inde på udgravningspladsen mellem kl. 10.00 og 12.00.

Fra Gade til By
  • Vestergade 2
  • 5000 Odense C
  • Mail: fragadetilby@odense.dk