Spring til indhold
Nyhed

Første 14 byggegrunde solgt

07-10-2013

Interessen for udbuddet af de første 14 byggegrunde har været stor og mandag den 7. oktober kunne Fra Gade til By-projektet afsløre, hvem der er blevet udvalgt til at bygge på de attraktive grunde midt i Odense centrum. .

De fem vindere af de i alt 14 byggegrunde er: 5E Byg, Arkitektgruppen, KPC, TOGT Ejendomme og Odense-borgeren Janus Lylloff. De nye bygninger kommer bl.a. til at rumme et konferencehotel, et moderne bofællesskab for familier med fælles spiserum og taghave, et kontorhotel samt boliger.

- Det er temmelig unikt, at vi sætter 14 byggegrunde midt inde i en stor by med en lang historie til salg. Og vi har da også længe kunne fornemme en markant interesse fra store som små investorer. Jeg har glædet mig til at få sat navn på, hvem der skal være med til at bygge vores nye bydel op. Og med det jeg har hørt og set i dag, glæder jeg mig kun endnu mere til, at vi nu for alvor kommer i gang med at gøre planerne til virkelighed, siger Odenses borgmester Anker Boye.

Direktør i Realdania Hans Peter Svendler glæder sig også. - Vi er nået et stort skridt videre i realiseringen af den vision, som Odense Kommune og Realdania deler om en mangfoldig og bæredygtig bydel, der skal binde Odenses bymidte sammen igen. Vi har nu mulighed for sammen med investorerne at sikre, at de enkelte bebyggelser bliver sammentænkt med den overordnede udviklingsplan, så vi sammen kan skabe rammerne for en bydel af høj arkitektonisk kvalitet og med et aktivt byliv.

De syv grupper af byggegrunde, som blev udbudt i denne omgang, ligger i projektområdets nordlige ende. Kommende indbyggere i området bliver naboer til byens nye Musik-, teater-, og konferencehus og det hyggelige H. C. Andersen kvarter med H. C. Andersen Museet og Odense Grønttorv.

By- og kulturrådmand i Odense Kommune Steen Møller siger: - Vi skal sikre os, at byrådets vision om en grøn, sammenhængende bymidte, hvor det er rart at bo og opholde sig, bliver til virkelighed. Derfor er det godt at kunne konstatere, at det er så forskellige projekter, der har vundet udbuddet. Jeg glæder mig til den proces, der nu går i gang, hvor vinderne sammen med Partnerskabet og By- og Kulturforvaltningen skal arbejde videre med de enkelte projekter.

Gymnasielærer blandt de vindende

De vindende bydere er ikke alle professionelle developere. Janus Lylloff er gymnasielærer i Odense og han har aldrig før prøvet at byde på en byggeoption.

- Jeg er jo lidt en outsider i selskab med de store, professionelle ejendomsudviklere, så det er jo lidt vildt at sådan en som mig kan få lov at være med til at bidrage til Thomas B. Thriges Gade projektet. Jeg har en drøm om at bygge et moderne bofællesskab, for helt almindelige mennesker som mig og min familie, midt i den spændende nye bydel. Nu skal vi så bare ud og finde 5-7 andre familier, som er med på idéen, siger Janus Lylloff.

Janus Lylloff og de fire øvrige vindere har nu 15 mdr. til at udvikle deres projekter, som efter planen skal være klar til byggestart i midten af 2016. Byggeriet i området går dog allerede i gang i midten af 2014, hvor Fra Gade til By starter anlæggelsen af den ca. 30.000 m2 store underjordiske p-kælder med plads til ca. 1100 biler, som skal danne fundamentet for de kommende bygninger.

Fra Gade til By
  • Vestergade 2
  • 5000 Odense C
  • Mail: fragadetilby@odense.dk