Spring til indhold
Luk

Bygninger og byrum

Byrum med plads til mangfoldighed
Når omdannelsen er færdig, vil de små og store pladser, smøger og kroge på hver side af Thomas B. Thriges Gade hænge sammen i en ny bymidte med tre nye kvarterer og flere nye byrum. Det er meget vigtigt, at den nye bymidte understøtter den mangfoldighed, som i forvejen findes i Odense. Det gælder både arkitektur og byliv.
Området bliver grønt med beplantning på bygningernes tage og gavle.

Odeons Kvarter
Det nordligste kvarter får en moderne og slank bebyggelse med et markant tårn på 17 etager. Kvarteret får det nye musik-, teater-, og konferencehus, ODEON, som nabo. ODEON bygges af entreprenørfirmaet KPC på vegne af Odense Kommune.

Du kan læse mere om ODEON på deres hjemmeside.Carl Nielsens Kvarter og Rosengade
Kvarteret ved Rosengade er bydelens primære beboelseskvarter med mange små passager og bygninger fra to til fire etager. De fleste lejligheder får egen altan eller terrasse og i familie-bofællesskabet, som bliver bygget op imod Rosenhaven, får beboerne også en fælles tagterrasse.Lotzes Have
Haven omkring Fyrtøjet udvides markant og bliver den nye bydels grønne hjerte og en sand eventyrhave. Med inspiration fra den oprindelige apotekerhave anlægges en eventyrlig have med bløde stier, græshøje samt runde og ellipseformede spejlbassiner.

Haven skal passe sammen med det nye H. C. Andersen Eventyrhus, som Odense Bys Museer planlægger at bygge i forbindelse med H. C. Andersen Museet.

Albani Torv
Det sydligste område udgør bydelens største bebyggelse med sin placering tæt på rådhuset, Vestergade og Albani og Skt. Knuds kirker. Stueetagen kan f.eks. indrettes til en stor åben torvehal og butikker.

Ruinen
Den gamle ruin på I. Vilhelm Werners Plads er tænkt ind i den endelige løsning. Det er sket i dialog med Odense Bys Museer og Kulturstyrelsen.